Aangezien je deze website hebt gevonden, weet je vermoedelijk al wat RSS is.
Je kan dan direct verder lezen bij Hoe gebruik je toRSS?

Wat is RSS?

RSS is een paginaformaat wat in eerste instantie bedacht is om nieuwsberichten op een makkelijke manier binnen te kunnen krijgen. De inhoud bestaat uit (vaak meerdere) korte berichten met een doorverwijzing naar de bron en meestal met een afbeelding ter illustratie. Een dergelijke pagina wordt ook wel een RSS-feed genoemd. Door de pagina te vernieuwen kan je kijken of er nieuwe berichten zijn.

RSS readers

Het RSS formaat is een vorm van XML en daardoor eigenlijk niet makkelijk leesbaar voor het menselijk oog. Een speciaal programma, een RSS-reader zorgt voor de opmaak van de RSS berichten. De reader zorgt ook voor het verversen van de berichten en houdt bij welk bericht je voor het laatst hebt gelezen.

Readers zijn er te krijgen als desktop programma, maar er zijn ook online readers. Voorbeelden van RSS readers zijn Feedly (web), Feedbin (web), NewsBlur (web, iOs, Android), InoReader (web, iOs, Android, Windows Phone), RSSowl (Mac, Windows, Linux), FeedReader (web) en QuiteRSS (Windows, Mac en OS2).

Wat doet toRSS?

Als je op zoek bent naar iets speciaals op een verkoopsite, dan kan je daar een zoekopdracht uitvoeren. Als je ook nog het liefst er als eerste bij wilt zijn, dan kan je natuurlijk regelmatig je zoekopdracht herhalen.

Het is natuurlijk nog veel gemakkelijker als je dat voor je laat doen!

Sommige verkoopsites bieden een RSS vertaling aan van je zoekpdracht, zodat je de nieuwste advertenties als nieuwsberichten in je RSS reader kan krijgen. De meeste sites doen dat echter niet. Zo had Marktplaats.nl ooit deze functie, maar is deze om onduidelijke redenen niet meer beschikbaar. Sommige andere sites bieden alleen een RSS feed aan van algemene onderdelen van hun sites.

toRSS zet jouw specifieke zoekopdracht om in RSS resultaten.

Hierdoor heb je altijd de laatste advertenties het snelst in beeld.

Hoe gebruik je toRSS?

Heel eenvoudig. Voer het volledige pagina-adres van je zoekopdracht in op onze speciale pagina voor die site en genereer daar de RSS-feed, die je weer kan importeren in je RSS reader. Of installeer onze toRSS extensie in Chrome of Firefox. Op elke pagina van de verkoopsites krijg je dan een icoontje met een link naar de RSS feed!

Waarom betaald?

toRSS vraagt uiteraard GEEN vergoeding voor het beschikbaar stellen van advertenties van andere sites. Wij vragen alleen een klein bedrag voor het vertalen daarvan naar RSS. Dit vertaalwerk kost namelijk veel dataverkeer en verwerkingskracht.

Voor de prijs van enkele biertjes per jaar heb je al een licentiesleutel waarmee je toRSS kan gebruiken. Afhankelijk van je behoefte hebben we een Free, Plus en een Premium versie. De Premium versie levert uiteraard de meest uitgebreide functionaliteit (meer verkoopsites, meer advertenties tegelijk ophalen en met kortere tussenpozen).

Waarom een gratis licentie?

Deze dienst bestond eerder als Markxplaats, een dienst met Chrome extensie van ons bedrijf Markxman BV. Die dienst was al gratis, maar door de populariteit werd onze website soms erg traag en liep het dataverbruik nogal hoog op. We voelden de noodzaak om er een aparte site voor in te richten en de dienst verder uit te breiden.

Het gebruik van de Markplaats RSS dienst blijft gratis, maar kent wel een aantal beperkingen. Door een gratis licentiesleutel aan te vragen krijg je als extra de beschikking over statistieken van je gebruik.